Συμμετοχή στο Ευρ.Πρόγραμμα “Μy Europe is Your Europe”

H Εκπαιδευτική Καινοτομία αποτελεί έναν από τους εταίρους της ευρωπαϊκής σύμπραξης Erasmus+Youth, με τίτλο «My Europe is your Europe, your culture improves my culture: A cultural revolution through youth entrepreneurship and inclusion». Το έργο, διάρκειας 24 μηνών, συντονίζει ο οργανισμός Fractals Educación Artística (Ισπανία) και οι υπόλοιποι εταίροι είναι οι οργανισμοί: Sovint (Ισπανία), Fondazione Emmanuele (Iταλία), και Ροές (Ελλάδα).

Περίληψη

Στη μετά Covid-19 εποχή οι αλλαγές που ήδη έχουν συντελεστεί καθιστούν  αναγκαία την ευρύτερη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Ειδικότερα, στον τομέα του πολιτισμού η τεχνολογία είναι πλέον αναπόσπαστο τμήμα του σχεδιασμού σε όλα τα στάδια υλοποίησης της πολιτιστικής δημιουργίας. Η ψηφιακή διάσταση του πολιτισμού δεν αποτελεί απλώς εργαλείο πρόσβασης των πολιτών στα πολιτισμικά έργα αλλά και ένα εργαλείο μετεξέλιξης του μοντέλου και τρόπου λειτουργίας των φορέων πολιτισμού.

Στόχος του έργου, που συνδυάζει τη γνώση των τεχνολογιών με τον νεανικό ενθουσιασμό, την αισιοδοξία και την αξία της αλληλεγγύης, είναι:

– η προώθηση μιας νέας, δυναμικής και υποστηρικτικής πολιτιστικής επιχειρηματικότητας, που διευκολύνει την κοινωνική και εργασιακή ένταξη των νέων

–  η δημιουργία ενός δικτύου που θα δίνει τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να μοιράζονται τα έργα τους

– η συνεργασία με άλλους φορείς και κοινωνικά δίκτυα ικανά να προωθήσουν νέους δημιουργούς

Στο πλαίσιο της σύμπραξης θα πραγματοποιηθούν τηλεδιασκέψεις, διεθνικές συναντήσεις και εκδηλώσεις διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *