Local Activities- Toπικές Δράσεις

Συνδιοργάνωση Παρουσίασης του Βιβλίου Σλαβόφωνοι και πρόσφυγες του κ.Αλβανού Ραϋμόνδου

Μια πετυχημένη εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών για ένα ζήτημα που η διερεύνησή του απασχολεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας από ότι φάνηκε και από την προσέλευση και τη συμμετοχή του κόσμου.

Πρόσκληση
Αφίσα

Βίντεο με αποσπάσματα από την Παρουσίαση

Δημοσίευση της ψηφιακής εφημερίδας Καρατζόβα με φωτογραφίες από την Εκδήλωση

Συνδιοργάνωση Αντιπολεμικής Εκδήλωσης

Συνδιοργάνωση εκδήλωσης για την Έμφυλη Βία

Τρεις διαδικτυακοί Κυριακάτικοι καφέδες υπό τη σκιά της Πανδημίας και το φως της δημόσιας ιστορίας.

Ο πρώτος αυτός μικρός κύκλος θεματικών έκλεισε με την δημοσιοποίηση της επιθυμία μας να δημιουργήσουμε μια Ομάδα Προφορικής Ιστορίας στην περιοχή μας και να παρουσιάσουμε με συντομία την ταυτότητα , τους στόχους και τις δραστηριότητες παρόμοιων ομάδων που έχουν δημιουργηθεί στην χώρα μας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση από την ιστοσελίδα http://oralhistorygroups.gr/.

  • 1η Θεματική ” Χριστούγεννα μέχρι το ’70 στην περιοχή των Γιαννιτσών”
  • 2η θεματική « Από το ’80 και μετά-Στέκια και παρέες στην πόλη »
  • 3η θεματική ” Χαρακτηριστικές φιγούρες της πόλης”

Eργαστήρια κρουστών με όργανα το σώμα και ανακυκλωμένα υλικά:

Εκδήλωση:”Η Σκέψη ως δημιουργός μιας διαφορετικής υλικής πραγματικότητας”

Εκδήλωση: “Tαξιδεύοντας με την Κεραμική στην Κίνα”

Ο σύλλογος «Εκπαιδευτική Καινοτομία (Educational Innovation)», που εδρεύει στα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας στα πλαίσια των δράσεων του που αφορούν στον Πολιτισμό και έχουν στόχο την γνωριμία του κοινού της περιοχής μας με δημιουργούς που ζουν και καλλιτεχνούν στον τόπο τους και την ανάδειξη του έργου τους, διοργάνωσε τo απόγευμα του Σαββάτου, 24 Φεβρουαρίου 2018,στην αίθουσα πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, την εκδήλωση « Ταξιδεύοντας στην Κίνα για την Κεραμική». Σε αυτήν, η κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου έκανε μια ανασκόπηση του έργου της μέχρι σήμερα και μίλησε για την καλλιτεχνική της εμπειρία ως προσκεκλημένη του  International Ceramic Residence στο Sanbao Jingdezhen της Κίνας.

Ειδικότερα, η κεραμίστρια αναφέρθηκε στην τριάντα χρόνων καλλιτεχνική της πορεία  με έδρα την πόλη των Γιαννιτσών, δίνοντας έμφαση στην σημασία της εμπειρίας της από την πολύχρονη εργασία της στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια της ΔΗΚΕΠΑ, περνώντας στην εμπειρία της συμμετοχής  της σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και περιγράφοντας την επίσκεψή της στην Κίνα. Το τελευταίο κομμάτι συνόδευσαν χαρακτηριστικές φωτογραφίες και αναφορές σε στιγμιότυπα ενδεικτικά της καθημερινής ζωής, φιλοσοφίας και  καλλιτεχνικής δημιουργίας του κινεζικού λαού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους φίλοι, συνεργάτες και μαθητές της κ. Παπαδοπούλου καθώς επίσης ο Πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ κ.Aπόστολος Φάκας και η Αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Πέλλας, κ.ΈρηΛούσπα.

Ο Σύλλογος «Εκπαιδευτική Καινοτομία» εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες, τόσο στο κοινό της εκδήλωσης που με θέρμη και συγκίνηση παρακολούθησε την παρουσίαση, όσο και στην ίδια την δημιουργό που χρόνια τώρα αναδεικνύει μέσα από την δουλειά της την ιστορία και την κουλτούρα αυτού του τόπου.

Παρουσίαση της Αγγελικής Παπαδοπούλου κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Παρουσίαση-Συζήτηση(10/2/2018) “Βογόμιλοι:Μια μεσαιωνική θρησκευτική κοινότητα των Βαλκανίων”

Πρόσκληση Εκδήλωσης
Περίληψη ομιλίας και Βιογραφικό Ομιλητή

Ιnfo Day for young people for Erasmus+ Youth programme (27/10/2016).